Güncel Haberler

Narin Güran'ın soruşturmasını engelleme girişimleri kaydedildi: Köyde yangın çıkardılar

Diyarbakır Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında anne, erkek kardeş ve amcanın da bulunduğu gözaltına alınanların sayısı 11'e çıktı.

REKLAM

Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarının tutuklanma nedeni olarak “mesnetsiz şikayet ve yalan beyanlarla kesintiye uğratılmaya çalışıldığını” kaydetti. .

Bağlar İlçesi Tavşantepe kırsal mahallesinde 21 Ağustos günü öğleden sonra kaybolan ve cansız bedeni köyün hemen dışındaki iftutmaz deresinde bulunan Narin Güran ile ilgili soruşturma sürüyor.

Diyarbakır Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında annesi, erkek kardeşi ve amcası da öldürüldü. Bulundu Tutuklu sayısı 11'e yükseldi.

Son olarak tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra savcılığın talebi üzerine yeniden gözaltına alınan RA, zanlı olduğu öğrenildi. barışın adaleti görev başında.

Narin Güran'ın tutuklu amcası Salim Güran'ın çalışanı olduğu ortaya çıkan 15 yaşındaki RA'nın tutuklanma gerekçesinde, Narin'i arama çalışmaları sürerken köyde yapılan yalan ihbarlar ve jandarmayı oyalama çabaları da yer aldı. .

'Yangınlar, elektrik kesintileri, yalan ihbarlar'

T24'ün haberine göre, hakimin tutuklama gerekçesinde, “Suça karışan RA adlı çocuğun 'Çocuğu kasten öldürme' suçunu işlediği, bazı kişilerin ise tutuklandığı belirtildi. 21 Ağustos 2024'te kaybolan mağdur Narin Güran'ın bulunması için yürütülen arama kurtarma operasyonlarının hedefleri belirlendi.” “Yapay ihbarlar ve dikkat dağıtmaya yönelik, dikkat dağıtmaya yönelik eylemlerle durum bozulmaya çalışıldı.”

JASAT raporuna atıfta bulunulan belgede, yanlış habercilik ve dikkat dağıtıcı eylemler olarak nitelendirilen bazı faaliyetler şöyle sıralandı:

– Suriyelilerin kaldığı çadırın yanında terliklerin bulunduğunu belirterek jandarma personelini bu yöne yönlendirmeye çalıştı.

– Köyde yangın çıkarın.

– Arama kurtarma operasyonları sırasında olağandışı elektrik kesintileri.

– Yalan habere göre iki kişi köyün üst kısmına bir kız çocuğu getirdi.

– Güvenlik birimlerini yalan beyanlarla kandırın.

– Bu tür eylemlerle jandarma personelinin İftutmaz Deresi'nden uzaklaştırılmaya çalışılması.

Mahkeme belgesinde bu eylemlerden bazılarının Güran ailesi üyeleri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Mesaj “Henüz ölmedi.”

Mahkemenin “suçun sürüklediği çocuk” olarak nitelendirdiği RA ile amcası Salim Güran'ın bu hafta yaptığı telefon görüşmeleri ortaya çıktı.

REKLAM

İlginçtir ki, 15 yaşındaki şüpheli, karşılaşma sırasında “Henüz ölmedi” ifadesini kullandı.

Röportajda Salim Güran, RA'ya “Sonda şu köşeye bir şey düştü, sonunda yokuşta sana ait bir şey var, yokuşun köşesi taş” derken, RA şöyle cevap verdi: “Tamam, yapmam henüz sahip değilim / Tamam, henüz ölmedi.” Bu belirtildi.

RA'nın savcılıktaki bu görüşmeyle ilgili soru üzerine “Ben öyle bir şey hatırlamıyorum” dediği öğrenildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu