Güncel Haberler

Destici muhalefete başka seçenek bırakmadı: “Evet” demelisiniz!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den CHP lideri Özgür Özel'e “erken seçim” yanıtı geldi. Özel'in erken seçim çağrısına ilişkin konuşan Destici, muhalefetin Mayıs 2026'da erken seçim çağrısına ilişkin “'Hayır' mı diyeceksin? 'Evet' demek zorundasın” dedi.

ANAYASA TARTIŞMALARI: 3-5 GOYGOS'U KURBAN ETMEYECEĞİZ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlenen haftalık basın toplantısında konuştu. Anayasa'nın ilk 4 maddesine ilişkin tartışmaya ilişkin Destici, şunları söyledi: “Tartışmanın ya da amaçlanan provokasyonun parçası gibi görünme hatasına düşmeyeceğim. Bizim tarafımızın nerede olduğunu tüm milletimiz biliyor. Gerçekte ne olduğunu, ne yapılmak istendiğini çok net görüyoruz. Devletimize ve kuruluş ilkelerimize kimsenin dokunmasına asla izin vermeyiz. Sokaklarda ne Türkiye Cumhuriyeti'ni ne de devletimizi bulamadık. 3-5 goygo için devletimizi, cumhuriyetimizi feda etmeyeceğiz. Esas itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı ve Türk milletinin var olma iradesi, bazı siyasilerin gafletlerine yenilmeyecek kadar güçlüdür. Ayrıca bulunduğumuz noktada sadece Büyük Birlik Partisi'nden bahsetmiyorum. Hangi siyasi partiye oy verirse versin, yüreğinde vatanına, bayrağına, ezanına bağlılığı bozulmayan çocuklar olduğu sürece Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ayakta kalacak ve var olacaktır. hayatta kalmak için. sonsuza dek var ol. “Ayrıca, milletimize trilyonlarca dolar ve 40 bin doların üzerinde maliyete mal olan, Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne savaş ilan eden PKK'yı koruyanlar tarafından bu tartışmaların istismar edilmesinin sahtekarlık ve ahlaksızlık olduğunu da belirtmek isterim. her fırsatta binlerce can ve hemen her seçimde onlarla iş birliği yapanlar.” konuştu.

LÜBNAN'DA CERPON PATLAMALARI: İSRAİL SÜRPRİZ DEĞİLDİ

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalara ilişkin Destici, şunları söyledi: “Çağrı cihazları artık genel olarak sağlık sektöründe ve hastanelerde kullanılıyor. İlk kez bir grup elektronik cihazın, üretim aşamasında içine patlayıcı veya ek ekipman konulmadan, bilinen iletişim yöntemleri kullanılarak nasıl patlayıcıya dönüştürüldüğüne tanık olduk. Konunun ayrıntılarını henüz bilmiyoruz. Henüz taraflarca doğrulanmadı. İsrail'in hukuk tanımadan, suçlu-masum ayrımı yapmadan binlerce insana yönelik patlamalar gerçekleştirmesi kimseyi şaşırtmadı. Çoğunluğu çocuk ve kadın olan sivillere yönelik işledikleri cinayetlerin korkunç boyutuna hepimiz yakından tanık olduk. Bu noktada yeni şartlara göre özellikle kamu kurumlarımızda yeni güvenlik tedbirlerinin alınmasının gerekliliğini yeniden değerlendirmemiz gerekiyor. Teknolojinin bu şekilde kullanılması dehşet verici ama silahın bize doğrultulmasının dehşetinden ziyade almamız gereken önlemlerden bahsetmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bu alanda yapılacak tüm çalışmalara destek vereceğiz. Her siyasi partinin buna destek vermesi gerekiyor” dedi.

ERKEN SEÇİM GÜNDEMİNİ BELİRLEYECEK SÖZLER

CHP Lideri Özgür Özel'in “Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olacağını söylerse son tarih Kasım 2025'tir” açıklamalarına ilişkin Destici, şunları kaydetti:

“Sayın Özgür Özel'in açıklaması blöften başka bir şey değildir. Diyelim ki Mayıs 2026'da erken seçime çağrıldınız; Hayır mı diyeceksin? “Evet” demeniz gerekecek. Veya Mayıs 2027 için erken seçim çağrısı yapıldı; Hayır mı diyeceksin? Evet demek zorunda kalacaksın. Bu sözler siyasi olarak, iktidarı veya Cumhur İttifakını zihinlerine sıkıştırmak için söylendi. Gerçeklikle alakası olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla Cumhur İttifakı 2026 veya 2027'de erken seçim çağrısı yaptığında muhalefetin de erken seçime 'evet' deme yükümlülüğü var.” (DHA)

AA-20240521-34635380-34635377-CHP_TBMM_GRUP_TOPLANTISI

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

YetkinReport'a konuşan CHP Lideri Özgür Özel, “(Erdoğan) Kasım 2025'ten sonra gelmesin. İktidara yürüyoruz. İki buçuk yıl sonuna kadar burada kalacağız, sonra gideceğiz. İki buçuk yıl sonra gideceğiz” dedi. bizden yıllar sonra, sizden iki buçuk yıl sonra bu hissettiğimiz özgüvenin göstergesidir.” .

Şart'ın özel kongresinde yaptığı konuşmada, erken seçim için son tarih olarak Kasım 2025'i işaret etti:

“Seçimlerin hemen ardından toplumda erken seçim beklentisi yüzde 25 civarındayken, bugün anketlere göre bu oran yüzde 50'yi aştı. Koşullar erken seçimi kaçınılmaz kılacak. Ülkenin mevcut durumu devam ettirme gücü yok. Dört yıl daha yönetimde kalacağız, Kasım 2025'te görüşeceğiz.” Gitmek istersen CHP burada” dedi.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu