Güncel Haberler

Elon Musk'u şok edecek Starlink araştırmasının sonucu – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

Hollanda Radyo Astronomi Enstitüsü'nden (ASTRON) uzmanların yaptığı araştırma, ikinci nesil Starlink “V2 Mini” uydularının önceki nesil uydulara göre 32 kat daha güçlü “istenmeyen” elektromanyetik radyasyon yaydığını ortaya çıkardı.

“Astronomy and Astrophysics” dergisinde yayınlanan araştırmada, Starlink'in ikinci nesil V2 Mini uydularının yaydığı radyasyon incelendi.

ÖNCEKİ NESİL UYDULARA GÖRE 32 KAT DAHA FAZLA RADYASYON YAYINLIYOR

ASTRON araştırmacıları, Düşük Frekans Düzeni Ağı'nı (LOFAR) kullanan çalışmada, bu uyduların önceki nesil uydulardan 32 kat daha güçlü “istenmeyen” elektromanyetik radyasyon yaydığını buldu.

Araştırmacılar, bu emisyon miktarının Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) düzenlemelerini aştığını belirterek, bu radyasyonun neredeyse tüm V2 uydularında tespit edildiğini kaydetti.

ASTRON direktörü Profesör Jessica Dempsey BBC'ye şunları söyledi: “Starlink uyduları bu tür emisyonlarla fırlatıldığı her seferde, gökyüzünü görme yeteneğimiz daha da azalıyor.” dedi.

Starlink, SpaceX'in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerinde İnternet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerinde çalıştığı bir uzay sistemidir.

Musk'un şirketi SpaceX'in yörüngedeki 3.200'den fazla Starlink uydusu, dünyanın en uzak yerlerine yüksek hızlı, geniş bant İnternet hizmetleri sağlıyor.

SpaceX, Starlink uyduları ile Dünya yörüngesinde 12.000 uydudan oluşan bir ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027 yılında tamamlanması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu