Güncel Haberler

Fatih Erbakan ve Müsavat Dervişoğlu bir araya geldi! İki liderden erken seçim açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık 45 dakika sürdü. Toplantının ardından Dervişoğlu ve Erbakan ortak basın toplantısı düzenledi.

“TÜRKİYE'NİN YOLUNUN AÇILMASI İÇİN KATKILARIMIZI PAYLAŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Kısa toplantıda Türkiye'nin tüm sorunlarının ele alındığını belirten Dervişoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye'nin demokrasi, adalet ve hukuk anlayışını, ekonomisini, emeklilerin acılarını, gelecek vizyonunu ve çözümlenmesi gereken hemen hemen tüm konuları değerlendirdik. Dış politikadaki çıkmazlar, uygulanan yanlış politikaları da ele aldık. Ayrıca Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anarak Türk siyasetine yaptığı büyük katkıları paylaştık ve önümüzdeki dönemde tartışılması gereken birçok spesifik konuyu ele aldık. “İki muhalefet partisi olarak bunu kapsamlı bir şekilde tartışabileceğimizi söylediler. Bu doğrultuda tekrar ziyarette bulunacağız. Hem partisinden hem de partisinden yararlanarak Türkiye'nin önünün açılmasına ortak katkı sağlamaya çalışacağız. plan.”

AÇIKLAMA KÜRECİK

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Erbakan, Haniye için Katar'ın başkenti Doha'da kılınan cenaze namazına katılacaklarını belirterek, şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki: 'Bir gece aniden Gazze'ye gireceğiz, İsrail'e de gireceğiz.' Yeniden Refah Partisi'nden kendisine şunu hatırlatmak isteriz; 'İsrail'e gece aniden giremeyiz çünkü öncelikle bizim topraklarımızda bulunan Kürecik radar üssü İsrail'e gireceğimizi önceden bildiriyor. Bir NATO üssü olan Kürecik Üssü'nden bu NATO üyeleri İngiltere ve Amerika aracılığıyla alınan bilgiler İsrail'e gönderiliyor: “Bu bilgiyi paylaşarak kendi topraklarımızda İsrail füze kalkanını ve istihbaratını etkin bir şekilde destekliyoruz. Bu vebanın ortadan kalkması için buna ihtiyacımız var, bu gelişmelerin ardından Kürecik radar üssünün kapatılması gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

DERVİŞOĞLU: 'ERKEN SEÇİM VARSA İYİ MAÇ HAZIR'

Daha sonra Erbakan ve Dervişoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erken seçimle ilgili bir soruyu yanıtlayan Dervişoğlu, şöyle konuştu: “Erken seçim gündeme geldiğinde, adından da anlaşılacağı gibi, hemen seçimlerin gündeme getirilmesi lazım. Şimdi Türkiye'de böyle bir siyasi ortamın var olup olmadığını değerlendirmemiz lazım. Siyasi partiler erken seçim istiyor, bunu açıkça ilan ediyorum. Biz de İYİ Parti olarak bu seçimlerin hazırlıklarına başladık. Ama bu spekülatif bir amaç için kullanılıyor. '2,5 yıl sonra yaparız'. “Seçim şartlarının oluşması ve kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilmesi gerekir. Dolayısıyla hükümetin bu erken seçim kararına destek vermesi gerekiyor, eğer Türkiye'de erken seçim yapılacaksa, İYİ Parti'nin yarın yapılacak seçimlere de hazır olduğunu söyleyebilirim.”

ERBAKAN: '2025'TE ERKEN SEÇİMİ KONUŞABİLMELİYİZ'

Ancak ekonomik göstergelerin kötüleştiğini söyleyen Erbakan, şöyle konuştu: “2025'te erken seçimleri tartışabilmemiz, konuşabilmemiz lazım. Çünkü 2025 yılının mayıs ayında yeni ekonomi yönetimi 2 yılını doldurmuş olacak, AK Parti hükümeti de tamamlamış olacak.” 23 yaşındaki rahmetli Erbakan Hocamız şöyle konuştu: “Bir savaşçı minderin üzerine çıktığı andan itibaren şöyle derdi: 'Ekonomi yönetiminin neyi yapıp yapamayacağı, iktidar mücadelesinin ilk 100 gününde belli olur.' Haziran 2023 itibarıyla göreve başladılar, Haziran 2025'e kadar bir gelişme olmazsa “Göstergeler bunun olmayacağını gösteriyor. Dolayısıyla sonbaharda erken seçim olup olmayacağının tartışılması gerektiğini düşünüyorum.” 2025 yılı” dedi.

Kaynak: DHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu