Güncel Haberler

Öğrencilere verilen “Ulaşım Desteği” devam edecek

Bakan Göktaş, ulaşım desteğinin ailelerinden farklı bir ilde öğrenim gören ilk, orta ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım masraflarını karşıladığını söyledi.

Programın 2022 yılında hayata geçirileceğini hatırlatan Göktaş, bugüne kadar 100 binin üzerinde öğrencinin destekten yararlandığını söyledi.

Yılda 4 kez ulaşım desteği

Bakan Göktaş, yılda 4 kez sosyal yardım alan ailelerdeki öğrencilerin ulaşım masraflarına gidiş-dönüş destek verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:


“Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sosyal yardımdan yararlanan öğrencilerimizin ulaşım masraflarını karşılamak amacıyla hayata geçirdiğimiz ulaşım desteği, Ailelere yardımlar 2024-2025 eğitim-öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize sağlayacağımız desteğin maksimum limiti tek yön için 1250 lira olup, Sosyal Yardımlarımıza yaklaşık 60,8 milyon lira kaynak aktardık. Dayanışma Vakıfları.

Göktaş, destek programı taleplerinin öğrenci veya ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikamet adresinde bulunan yetkili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na iletilmesi gerektiğini hatırlattı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu