Güncel Haberler

Yıllarca karnında taşımış! Tam 10 kilo… Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitmese fark etmeyecekti

Adana'da yaşayan ve 24 yıldır evli olan GD, 20 yıldır çocuk sahibi olabilmek için çeşitli tedaviler görüyor. Çocuğu olmayan GD de bu dönemde karın ağrısı ve şişkinlikten şikayetçiydi. GD, ağrısına çözüm bulmak ve çocuk sahibi olmak için Diyarbakır'da özel bir hastaneye gitti. Muayene sırasında karnında büyük bir kitle tespit edildi. Ameliyata alınan GD'nin karnından 10 kilo ağırlığında ve 30 santimetre çapında kitle çıkarıldı. Operasyonun ardından sağlığına kavuşan GD, tedavisinin ardından taburcu edilecek.

“Başlangıçta DİKKATE ALINMADI, TEDAVİ YAPILMADI”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fuat Zaman, şunları söyledi: “Hastamız karında aşırı şişkinlik, karında büyüme, aşırı kanama ve çocuk doğuramama şikayetiyle bize geldi. Ultrasonda hastanın karnını tamamen dolduran, 30 santimetre büyüklüğünde ve 10 kilo ağırlığında büyük bir kitle tespit ettik. Miyom olarak değerlendirdik.

Hastaya ameliyat önerdik. Çünkü rahim ve karnı tamamen kaplayan bir kitleydi. Ameliyatı gerçekleştirdik, ameliyatımız başarılı geçti. Hasta şu anda yataktadır. Hastanın yaşı büyük olduğundan ve çocuk sahibi olmak istediğinden rahim filmini alıp 1-2 ay sonra hasta iyileşince bebeği tedavi edeceğiz.

Ekran görüntüsü 2024-08-19 155316

Hastanın genel sağlık durumu artık çok iyi, hareketli ve normal bir şekilde yiyip içiyor. Bu tür hastaların uzun süreli rahatsızlıkları vardır. Ancak aşırı kanama, yorgunluk ve karın şişliği arttığında gelmeleri gerekir.

Ekran görüntüsü 2024-08-19 155308

Bu aynı zamanda biraz gecikmiş bir davaydı. 24 yıldır evli ve 20 yıldır bu şikayetlerden yakınıyor. İlk başta fark edilmedi ve görmezden gelindi. Şikayetleri artıp son aşamaya gelince hasta bize geldi” dedi.

(DHA)
Bu içerik Nilgün Akbıyık tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu