Güncel Haberler

Avukatlara yeni görev yolda: ‘Finansal istihbaratçılık’ geri dönüyor! Tartışma konusu olunca AYM iptal etmişti

AK Parti, TBMM'nin önceki başkanına yeni bir 'torba teklif' sundu. Teklifin en şaşırtıcı düzenlemelerinden biri de avukatların MASAK'a borçlu olarak atanması oldu.

BU YIL İPTAL EDİLDİ

Avukatlara ilişkin yasa, bu yılın başında Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iptal edilmişti. Türkiye gazetesinin haberine göre; AK Parti'nin teklifinin bu iptal gerekçeleri dikkate alınarak yeniden düzenlendiği belirtildi.

MASKE GEREKSİNİMİ OLARAK ÇALIŞACAKLAR

Yeni düzenlemeyle, avukatların gayrimenkul alım satımı, şirket, vakıf ve derneklerin kuruluşu, birleşmesi, yönetimi, devri ve tasfiyesi ile bunlara ilişkin işlemlerde MASAK borçluları arasında sayılması öngörülüyor. bunların yönetimine, bankalara, menkul kıymetlere ve her türlü hesaplara ve bu hesaplardaki varlıkların yönetimi öngörülmektedir.

“Finansal İstihbarat” MİSYONU.

Teklife göre avukatlar, bir anlamda müvekkilleri veya yaptıkları işler hakkında MASAK'a “mali istihbarat” sağlamakla yükümlü.

inç_b_c_4630990bff829d160a6e10ee23d700c8

OLAĞANÜSTÜ BİLGİLER OLACAK

Teklifin gerekçesinde “kara paranın aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesinde düzenlemenin büyük önem taşıdığı” belirtiliyor. Savunma hakkı ve mesleki sır niteliğindeki bilgilendirme kapsamında yerine getirilen yükümlülüklerin de bu yükümlülüğün dışında tutulduğu belirtildi.

TARTIŞMA KONUSU OLDU

Kanunun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen hükmü geçmişte de tartışma konusu olmuş ve avukatların 'ihbarcı' konumuna düşürülmesi eleştirilmişti.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Arkadaşlarının uyarılarına aldırış etmedi... Cesedi parçalanmış halde bulundu: tekne pervanesinden detay!Arkadaşlarının uyarılarına aldırış etmedi… Cesedi parçalanmış halde bulundu: tekne pervanesinden detay!
Bir haftada yüz binlerce sürücüyü işliyoruz!Bir haftada yüz binlerce sürücüyü işliyoruz!
Sıcak hava dalgası ve sağanak yağışlar devam ediyor: 42 dereceyi göreceğiz!Sıcak hava dalgası ve sağanak yağışlar devam ediyor: 42 dereceyi göreceğiz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu