Güncel Haberler

Uzun sürüyorsa dikkat! Anne – babalara önemli uyarı

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Birimi Uzmanı Dr. Dr. Esra Akkaya Yılmaz, çocuklar için büyük bir sağlık sorunu olan ishalin tüm dünyada yaygın bir sorun olduğunu söyledi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Birimi Uzmanı, özellikle 5 yaş altı çocuklarda sık görülen bu durumun, çocukların yaşam kalitesini etkilediğini ve ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyledi. Dr. Esra Akkaya Yılmaz sözlerine şöyle devam etti;

“İshal, emzirilen bebeklerde 24 saat içinde üçten fazla sulu dışkılama veya normalden daha sık sulu dışkılama olarak tanımlanır. Hastalarda ishalin yanı sıra ateş, kusma, mide bulantısı, karın ağrısı ve yutma güçlüğü de görülebilir. kirli havuz veya deniz suyu Çocuklarda yaz ishalleri 3 ila 7 gün süren, sürekli kusan, beslenemeyen, ishal olan, kirli su ile yıkanmış yiyecekler tüketilmesinden kaynaklanabilir. Su kaybının kan belirtileri mutlaka doktora danışılmalıdır Bunlar ağız ve dudak kuruluğu, uykuya eğilim, gözbebeklerinin çökmesi, nabızda hızlanma ve idrar miktarında azalma olarak sıralanabilir. İshal tedavisinde en önemli adım çocuğun ishalini yerine koymaktır. İshal olan kişi anne sütüyle besleniyorsa bu dönemde emzirmeye devam edilmeli ve paketli gıdalar tüketilmemelidir. Patates, muz, pirinç lapası ve yoğurt ishale iyi gelen besinler arasındadır. “İshal süresini azalttığına inanılan probiyotiklerin kullanımı da öneriliyor.”

“GIDALAR 4 DERECEDEN DAHA SICAK YERLERDE SAKLANMAMALI, YETERİNCE ISITILARAK BİR SAAT İÇİNDE BEKLENMEDEN TÜKETİLMELİ”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Birimi Uzmanı. Dr. Esra Akkaya Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti: “Bebeği beslemeden, bezini değiştirmeden veya tuvalete gittikten sonra ishalden korunmak için hijyen koşullarını iyileştirmek ve elleri yıkamak çok önemli. Artan yemeklerin mutlaka yıkanması gerekiyor. Kullanılmaması, sıcaklığın 4 derecenin üzerinde olduğu yerlerde şişelenmiş ya da kaynamış su tüketilmesi bu hastalıktan korunmak için bir diğer seçenek. “açıkladı (İHA).Bu içerik Hande Dağ tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu