Güncel Haberler

ABD’de uçuşlarda ailelerden birlikte oturmak için ek ücret talep edilmesi yasaklanıyor

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde havayolları ebeveynlerden çocuklarıyla birlikte oturdukları için ekstra ücret talep edemez.

REKLAM

Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanlığı'nın teklifiyle, Amerikan ve yabancı havayollarının 13 yaşına kadar çocukları ebeveynlerinin veya bakıcılarının yanında ücretsiz olarak oturtmasını zorunlu kılan yeni bir düzenleme getiriliyor.

Kamuoyunda “ebeveyn vergisi” olarak da bilinen uygulama kapsamında bazı havayolları, çocuklarıyla birlikte oturmak isteyen ailelerden ek ücret talep etti.

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg yaptığı açıklamada, “Çocuklarla uçmak yeterince karmaşık, endişelenmeye gerek yok.” dedi.

Joe Biden yönetimi, bu anlaşmanın dört kişilik bir aileye gidiş-dönüş biletlerinde yaklaşık 200 dolar (185 euro) tasarruf sağlayabileceğini tahmin ediyor.

Bakan Buttigieg, Alaska, American, Frontier ve JetBlue olmak üzere dört havayolunun şu anda 13 yaşına kadar çocukların bir yetişkinin yanında ücretsiz oturabileceğini garanti ettiğini vurguladı.

Peki ya Avrupa havayolları? Pek çok yolcunun tasarruf etmek için uygun fiyatlı havayollarıyla uçmayı tercih ettiği göz önüne alındığında, alınan ek ücretler uçuşlarını ekonomik olmaktan çıkarır mı?

Avrupa'nın en büyük düşük maliyetli havayollarından bazıları için geçerli olan kurallar şunlardır:

EasyJet ailelerden ek ücret almaya devam edecek mi?

Çocuklarının yanında koltuk garantilemek isteyen ebeveynler, EasyJet'i tercih etmeleri halinde ek ücret ödemek zorunda kalacak.

İngiltere'nin önde gelen havayollarından EasyJet'in koyduğu kurala göre, “12 yaşın altındaki her çocuğun rezervasyon sırasında bir yetişkinin yanında oturmasını sağlayacağız ancak bunu yalnızca havaalanında veya uçakta ayarlayabiliriz” Bu sizin ve diğer yolcuların gecikmesine neden olabilir ve herkesin bir arada oturmasını sağlayabilir.” Oturamayabilirsin.”

Havayolu, koltukların ilk gelene ilk hizmet esasına göre tahsis edildiğini, dolayısıyla ne kadar erken check-in yaparsanız, birlikte oturma olasılığınız o kadar yüksek olduğunu vurguluyor.

Jet2: Aileler için en uygun fiyatlı havayollarından biri

İngiliz düşük maliyetli havayolu ve seyahat şirketi Jet2, çocuklu aileler için en misafirperver havayollarından biridir.

Jet2'de kural şu ​​şekilde: “Çocukları ve 12 yaş altı bebekleri her zaman yetişkinlerin yanına oturtmaya çalışacağız. Herhangi bir nedenle bu mümkün değilse çocukların mümkün olduğunca birbirine yakın ve en fazla 12 yaş altı oturmasını sağlayacağız. biri kaçıyor.”

Ryanair'de koltuk rezervasyonu yapmanın ek bir maliyeti vardır

Ryanair uçuşlarında en az bir yetişkinin koltuk rezervasyonu için ek ücret ödemesi gerekirken, en fazla dört çocuk ebeveynleriyle birlikte oturabilir.

Birlikte koltuk satın almayan yetişkinler, Ryanair'de muhtemelen çocuklarıyla ayrı ayrı oturacaklardır.

Vueling: Çocuklarınızla kalacağınızın garantisi yok

Ayrıca Iberia'ya ait İspanyol havayolu Veuling'de ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte oturacağına dair bir garanti de yok.

REKLAM

Havayolu şirketlerinde uygulanan kurala göre, “Sistem yolcuları her zaman aynı rezervasyonda tutmaya çalışacak ancak uçaktaki dolu koltuk sayısından dolayı bu her zaman mümkün olmuyor.”

Çocuklarıyla birlikte oturmak isteyen yetişkinlerin yapabileceği en iyi şey internette birlikte koltuk seçmektir. Ancak ek ücretlerin ödenebileceği bir durum ortaya çıkabilir. Uçuşunuzdan yedi gün önce açılan online check-in işlemini mümkün olan en kısa sürede tamamlamanız yararlı olabilir.

Vueling, havalimanında check-in yapılması durumunda “çocuğun yanına koltuk tahsis etmeye çalışacağını” belirtirken, uçağın müsaitliğine bağlı olarak “bunu garanti edemeyeceği” uyarısında bulunuyor.

Wizz Air: Güvende olmak için ekstra ödeme yapın

Bunu sağlamak için çocuklarından ayrılmak istemeyen ebeveynlerin de Wizz Air uçuş ücretini ödemesi gerekiyor.

REKLAM

Wizz Air, ödeme yapmak zorunda kalmadan çocukları bir yetişkinle birlikte oturtacağını söylüyor ancak yetişkin ek bir koltuk için ödeme yapmazsa ailenin birlikte oturmama ihtimali var.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu