Kilosu 80 TL'ye kadar çıkıyor! Küçük ama faydaları büyük: Grip ve soğuk algınlığına karşı korur ve enfeksiyonlara karşı kalkan görevi görür!

Erzincan'da seyyar tezgahlarda kalitesine göre 50-80 TL'ye satılan kızılcıkların faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini açısından zengin olan kızılcıkla reçel ve marmelat da yapılabilmektedir.
BAĞIŞIKLIKLARI GÜÇLENDİRİN!
C vitamini açısından oldukça zengin olan kızılcık, vücudu enfeksiyonlardan korur. Özellikle soğuk algınlığı ve grip mevsiminde etkilidir.
İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARINI ÖNLER!
Kızılcık antibakteriyel özelliği sayesinde bakterilerin idrar yoluna yapışmasını engeller. Bu nedenle üriner sistemin doğal koruyucusu olarak bilinir.
ANTİOKSİDAN KAYNAĞI!
Antosiyaninler, flavonoidler ve polifenoller içerir. Bu bileşikler serbest radikallerle savaşarak hücresel yaşlanmayı yavaşlatır.
SİNDİRİM SİSTEMİNİ DESTEKLER!
Lif içeriği sayesinde kabızlığı önler ve bağırsak hareketlerini düzenler.
KALP VE DAMAR SAĞLIĞINI KORUR
İçerdiği antioksidanlar damar esnekliğini artırır ve kötü kolesterolün (LDL) düşürülmesine yardımcı olur.
KARACİĞER SAĞLIĞINI DESTEKLER
Bazı araştırmalar kızılcıkların karaciğeri toksinlerden koruyucu bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir.
YABANMERSİN ŞORBE TARİFİ!
Malzemeler:
500 gram taze veya dondurulmuş kızılcık,
1 litre
1 su bardağı toz şeker,
1 dilim limon.
Nasıl yapılır:
Yaban mersininin sap ve yapraklarını temizleyip bol su ile yıkayın.
1 litre su ile ateşe verin.
Kızılcıklar çatlayıp rengini suya bırakıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatın.
Süzgeçten geçirip tahta kaşıkla ezerek suyunun tamamının çıkmasını sağlayın.
Şekeri ve muhtemelen bir dilim limonu ekleyin.
Şeker tamamen eriyene kadar birkaç dakika daha kaynatın.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun.