Güncel Haberler

Mülteci Olimpiyat Takımı Paris 2024’e hazır

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Bir süre önce Normandiya'nın tarihi Bayeux kentine ulaşan Mülteci Olimpiyat takımı, Paris 2024 öncesi son hazırlıklarını tamamladı.

REKLAM

Paris 2024 Oyunları'na katılan takımlardan Mülteci Olimpiyat Takımı, 12 farklı spor dalından 37 sporcuyla cuma günü Fransa'nın başkenti Olimpiyat Köyü'ne geldi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) bağlı ekip, Fransa'nın Normandiya bölgesindeki tarihi Bayeux kentinde düzenlenen entegrasyon kampında uzun süredir yer alıyordu. Buradaki hazırlıklar tamamlandıktan sonra perşembe günü Paris'e doğru yola çıktık.

Takımda yer alan sporcu Farida Abaroge, diğer arkadaşları gibi kendisinin de Paris 2024'e hazır olduğunu söyledi. Abaroge şunları söyledi: “Buradan gerçekten hoşlandım. Hepimiz benzer geçmişlerden geliyoruz ve deneyimlerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Şimdi kendimi daha da hazır hissediyorum.” dedi.

Sporcular ayrıca Bayeux tesislerinde dört gün boyunca antrenman yapma fırsatı buldu. Boksör Cindy Ngamba takım arkadaşlarıyla geçirdiği günleri “Herkes çok misafirperverdi” dedi. diyor.

Tarihin en büyüğü

IOC gözetiminde oluşturulan Mülteci Olimpiyat Takımı, ilk kez Rio 2016'da yer aldı. O dönemde 10 sporcuyla temsil edilen takımın, Paris 2024'te 37 sporcusu bulunuyor. Daha önceki Tokyo Olimpiyatları'nda bu, rakam 29'du.

Her Olimpiyat sezonunda takımdaki sporcu sayısının artması, dünyadaki mülteci sayısıyla doğrudan bağlantılıdır.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) raporuna göre geçen yıl dünya genelinde 117,3 milyon kişi zulüm, çatışma, şiddet ve insan hakları ihlalleri nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Paris'te 26 Temmuz'da başlayacak Olimpiyat Oyunları'nda bu insanları temsil edecek 37 sporcu olacak.

Mülteci Olimpiyat Takımı'nın formalarında Olimpiyat logosu yerine kendi logosu da yer alacak. Tasarımın ortasında birden fazla ok ve kırmızı bir kalp bulunuyor. Bu, evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin geri dönüş yolunu bulabilecekleri anlamına geliyor.

Takım, yarışmalara Fransızca “Équipe olympique des réfugiés” (Olimpiyat Mülteci Takımı) isminden gelen EOR kısaltmasıyla katılacak.

Önümüzdeki cumartesi başlayacak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları 11 Ağustos'a kadar sürecek. Paralimpik Oyunları 28 Ağustos-8 Eylül tarihleri ​​arasında düzenlenecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu